iStock_000006684919XSmallSommaren lider mot sitt slut och snart är hösten här med piskande regn och hårda vindar. Under hösten spenderar de flesta betydligt mycket mer tid inomhus än utomhus. Med andra ord är det en perfekt tid för att ta tag i sina renoveringsprojekt.

Kanske är det dags att fräscha upp köket? Det är inte alltid man behöver byta ut hela köket när det börjar se slitet ut. Genom att se över detaljerna och satsa på nya tapeter och målning kommer man långt. Det är dessutom något som de flesta klarar av att göra själv. Ska man göra en större renovering kan det var en bra idé att ta hjälp av en hantverkare.

Att se över sin uppvärmning är också en bra idé att göra på hösten innan kylan slår till. Vill man gå över till annan uppvärmning finns flera alternativ att överväga. Ofta innebär det en stor investering men på sikt kan det löna sig att sänka uppvärmningskostnaden. Kontakta flera installatörer för att jämföra vilket som blir bäst för dig och din villa.

Man kan även sänka kostnaderna genom att komplettera husets värmesystem med en braskamin eller luftvärmepump. Det brukar medföra en kraftigt minskad värmekostnad till en rimlig investering.