Satsa på en flyttfirma som är personlig öppen och enkel att kommunicera med. Om det krånglar redan att få kontakt och få pris för flytten, dra i handbromsen. Välj en flyttfirma i Göteborg med bra referenser på tidigare flyttar i ditt område som dessutom har seriös och utbildad personal.

Fråga t.ex. efter checklistor, transporttillstånd och försäkring. På hemsidan bör du enkelt kunna hitta arbetsmiljöpolicy och policys för miljö och kvalitet. Finns de på Facebook kan man oftast enkelt se hur andra bedömt deras tjänster och vilka recensioner de får.

Väl på plats behöver de ha den utrustning som kan behövas i form av selar, kärror och vagnar, det ska vara godkända arbetsredskap.

Välj om möjligt någon väletablerad flyttfirma i Göteborg med lång erfarenhet inom flytt, flyttstädning och magasinering.
Kolla också om flyttfirman kan fixa mer än bara flytten, det kan vara mycket att stå i när man ska flytta och det kan vara skönt med en hjälpande hand till flyttstädningen.

Några Packtips inför flytten till nya huset:

  1. Egna lådor skall vara försedda med handtag och ombundna med snöre. Packlådor kan bara slås igen.
  2. Börja i förrådet. Börja packa vind, källare, garage och förråd. Sortera ut det som ska kastas.
  3. Glas och porslin. Porslin staplas på högkant med silkespapper. Glas lägger du ned inslagna i silkespapper eller tidningspapper.
  4. Fördela vikten med 50/50-metoden. Packa inte för tungt! Packar du exempelvis böcker, lämna halva kartongen till kuddar, kläder m.m.
  5. Större skåp måste tömmas, då även låsta dörrar kan gå upp vid transport på ”fel” ledd.
  6. Lådor i byråer kan packas med oömma lätta saker.