När man pratar om solskydd kanske tankarna lätt förs till sådant som markiser som används utomhus, men även inomhus finns det flera val för den som vill ha solskydd som ger en hemtrevlig känsla. Man ska trivas i sitt hem och ett fint hem kan hjälpa till att höja livskvaliteten. En del av detta kan vara just solksydd för inomhusbruk.

Hitta fina solskydd för inomhusbruk här.

Olika typer av inomhus-solskydd

För den som vill ha skydd mot insyn och skydd mot solen i sitt hem finns olika typer av solskydd att välja mellan. Med ett solskydd inomhus kan man även skärma av ett rum. Om man exempelvis har en liten lägenhet kan det vara ett bra sätt att få en känsla av att man har flera avdelningar.

De olika typerna av solskydd som finns för inomhusbruk är bland annat lamellgardiner, plisségardiner, rullgardiner och persienner. Lamellgardiner är gardiner som är gjorda av smala tygstycken, lameller, som kan vridas och på det viset kan man själv styra hur mycket solljus man vill släppa in.

Plisségardiner är solskydd för inomhusbruk som är gjorda av tunn väv och som förekommer i olika textur och färg. En fördel med dessa är att de på ett bra vis täcker ett fönster när de är nedfällda och därför fungerar bra mot solljus och insyn.

Även de klassiska inomhussolskydden rullgardiner och persienner finns att få i olika typer beroende på hur mycket ljus man vill släppa in och vilka färger som man själv föredrar för att de ska smälta in med resten av inredningen.

Ökad livskvalitet med solskydd inomhus

Med solskydd kan man få fina inredningsdetaljer som passar in med resten av ens inredning samtidigt som man får skydd mot sol och insyn. Solskydden kan ge en fin inomhusmiljö som man själv trivs i och därmed får man en ökad livskvalitet.