När man renoverar sitt badrum finns det en del att tänka på och vissa val att göra. Det är en bra chans att få ett badrum efter sina egna önskemål. Ett trevligt och snyggt inslag som kan ge ett mervärde till det nya badrummet är duschväggar, eller duschhörnor, i glas.

duschvägg

Många val till badrummet

Förutom vilken typ av kakel, toalett och handfat som man ska ha samt vilken typ av inredning som man vill ha till sitt nya badrum är ett av de val som ska göras vilken typ av dusch som man ska ha i badrummet. Kanske föredrar man en duschkabin eller en duschvägg.

Inreda bad och interiör har många olika typer av produkter till badrummet, bland annat har de olika slags snygga duschväggar i glas. Bland de trevliga duschväggarna i glas finns både glasväggar som har klart glas och väggar som har så kallat ornamentglas som inte går att se igenom.

Duschvägg efter badrummets förutsättningar

Duschväggarna i glas har olika slags utseende och det finns därför en bra möjlighet att välja duschväggar både efter den egna smaken och efter de förutsättningar som badrummet har storleksmässigt.

Det finns både rundade duschväggar och de som är raka och får formen av en kvadrat när båda dörrarna är utfällda. Till ett mindre badrum kan det även vara en bra idé att välja en av de duschväggarna i glas som har invikningsbara dörrar eller en så kallad fasettmodell med en dörr som går att ta av.

Både de rundade och de raka duschväggarna, eller duschhörnorna, i glas kommer alltså i olika typer av modeller och för att vara på den säkra sidan och få ut det mesta av sitt badrum kan det vara en bra idé att fråga om råd i butiken när man väljer duschväggar.