En skön säng är kanske det viktigaste för en god nattsömn. Ska man välja en hård, mjuk, billig eller dyr? Det finns en del som kan vara bra att tänka på i valet av sovrumsmöbler.

Ett misstag många gör när de provar ut en ny säng är att de har fel kläder på sig. Att känna om en säng är skön eller inte är i princip omöjligt med en tjock vinterjacka på. Att byta om till pyjamas kan kännas överdrivet men ta av dig ytterkläderna och välj en lös och ledig klädsel när du ska ut på jakt efter den perfekta sängen. Och visst vill man att också möbler som sängbord och sänggavlar ska matcha och ge ett trevligt intryck!

Prova dig framZzz

Testa många olika sängar. Försök hitta den sovställning du brukar somna i när du provar sängen. Det är många timmar du kommer spendera i sängen så det är värt att testa och fundera riktigt ordentligt. Varje kropp är unik och olika sängar passar olika kroppar, det är viktigt att du hittar den som känns rätt för just dig. När du ligger på sidan ska din ryggrad hållas rak och madrassens tryck mot din kropp vara lågt så att musklerna slappnar av och blodet kan cirkulera fritt.

Generellt sätt behöver en tyngre person en hårdare säng och en person som inte väger så mycket en mjukare säng. Är man väldigt lång kan man också behöva en lite mjukare madrass även om man väger mycket.

Bra Sovrumsmöbler!

En detalj man lätt missar är sänggaveln, om du ofta vill sitta och läsa i sängen bör du också fundera på hur det funkar med den sänggavel du valt. Och visst önskar man också ett praktiskt sängbord, ett sängbord är ju inte bara ett prydnadsföremål, det ska ju användas…!