Betong är ett material som används till många olika typer av konstruktioner med allt från väggar och pelare till golv. Som golv har betong ett flertal fördelar i både offentliga lokaler, i privatpersoners hem och i industrilokaler. För att golvet ska bli så bra som möjligt krävs dock att man efter gjutningen slipar det. I Stockholm finns flera företag som utför  betongslipningar.

Få hjälp med betongslipning i Stockholm.

Betongslipning stockholm

Betongslipning gör golvet fint och slittåligt

Betong är ett material som har en stor tålighet och därför passar bra att använda inom industrin där ett golv måste tåla tunga vikter och stort slitage. Med åren har betong även mer och mer kommit att användas som golvmaterial både ute i samhället och i privata bostäder. Efter att det första steget är gjort med gjutningen av golvet måste man alltså sedan göra en betongslipning innan golvet kan användas.

En betongslipning går till så att man, precis som ordet betongslipning beskriver, helt enkelt slipar golvet. På det viset får man bort allt som kan ha en negativ påverkan på användningen av golvet. Det är sådant som att golvytan kan vara ojämn och knagglig. Med ett golv som det har utförts en betongslipning på får man ett golv som både är fint att se på och som tål utslitning över tid bättre. Ett slipat golv är även enklare att göra rent än ett golv med en ojämn yta.

Att ett golv som har betongslipats blir slittåligt gör att det håller länge. Den långa hållbarheten är bra ur ekonomisk synpunkt då det dröjer mycket lång tid innan man måste renovera golvet.

Betongslipningar och andra arbeten i Stockholm

För att få ett fint betonggolv krävs alltså en betongslipning. Att slipa betong är bara ett av flera arbeten man kan göra med betong. Andra arbeten är exempelvis betongspårning, betongfräsning samt håltagning och bilning i många typer av utrymmen.